VTO Logo
Leppen
Diensten

Leppen

Diensten header overlay

Bij VTO Machining hebben we veel ervaring met het vlakleppen van producten, wij voeren dit uit voor verschillende industrieën. Met name in speciale afsluiters en hydraulische componenten worden deze onderdelen vaak gebruikt. Wij hebben de gereedschappen en slijpmiddelen om producten volgens verschillende methodes en in veel materialen en zelfs coatings te kunnen leppen. Wij voeren dit proces niet alleen uit om werkstukken die door onszelf geproduceerd zijn, maar bieden het ook aan als dienst.

Leppen

Leppen is een slijpende bewerking: er wordt  een slijpende emulsie aangebracht op een zeer vlakke lepplaat en deze wordt bewogen langs het werkstuk dat gelept moet worden. Op deze manier wordt er langzaam materiaal van het werkstuk afgenomen waarbij de hoogste toppen als eerst verwijderd worden. Zo wordt het werkstuk steeds vlakker: over het gehele oppervlakte wordt materiaal afgenomen.

De slijpende emulsie is een samenstelling van olie en een aluminiumoxide. In combinatie met een gietijzeren plaat geeft dit een zeer vlakke,  matte oppervlakte met een lage ruwheid. Wij kunnen ook leppen met diamantemulsie. In combinatie met een composiet koperen plaat geeft dit na het polijsten een zeer vlak en glanzend oppervlak. Ook zeer harde en slijtvaste materialen kunnen zo gelept worden. 

VTO Machining Lep werk
VTO Machining Leptafel - Lepwerk - Leppen

VTO Machining gebruikt dit proces niet alleen om vlakke onderdelen te bewerken. We zetten het breder in: zittingen, kleppen en kogels leppen wij met grote regelmaat en naar volle tevredenheid van onze klanten. 

Bent u benieuwd geworden of wij iets voor uw product kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!

Daarom kiezen voor vto

VTO Machining heeft een unieke achtergrond en ruime ervaring opgebouwd in de verspanende sector. Wij zijn een open bedrijf dat gaat voor samenwerking met onze klanten, medewerkers en maatschappij. 

Onze kernwaarden zijn Betrokken, Betrouwbaar en Ondernemend en willen van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten op de volgende punten:

 

 

  • Korte levertijden voor enkelstuks en kleine series
  • Concurrerende prijzen voor seriewerk vanaf 300 stuks
  • Mogelijkheden in kunststoffen tot aan special alloy’s

 

Onze projecten
Product: Spindel
Seriegrootte: 6 stuks | Materiaal: RVS316L
Product: Tapeind
Seriegrootte: 48 stuks | Materiaal: 42CrMo4
Product: Afsluiterhuis
Seriegrootte: 110 stuks | Materiaal: Duplex 1.4462
Product: Opname flens
Seriegrootte: 16 stuks | Materiaal: RVS316
Niels_VTO_Team
Offerte aanvragen
Bent u op zoek naar een betrouwbare toeleverancier met ruime mogelijkheden en een onderscheidende organisatie, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Wij voorzien u graag van een offerte die u kunt aanvragen via de mail of ons aanvraagformulier. Wenst u persoonlijk contact of advies wij nemen graag de tijd om u te woord te staan via de telefoon of plannen een afspraak met u in.
Direct offerte aanvragen